Biff med salat og kesampesto

Biff med salat og kesampesto
Litt sunnere

Ingredienser

4 stk biff av ytrefilet storfe
1 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss margarin til steking
3 dl kesam
3 ss pesto
400 g cherrytomat, rød
100 g salatblad
50 g ruccula
0,5 stk rødløk

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Biff inneholder kun 2-4 % fett, og det er derfor tilbehøret som bestemmer hvor sunt et biffmåltid er. Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og gjør derfor til skamme at sunn og god mat er en vanskelig kombinasjon.

  1. Krydre biffene, og stek dem på middels varme til det begynner å piple på oversiden. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  2. Legg tomatene i ildfast form og stek dem på 230 grader i 8-10 minutter.
  3. Rør sammen kesam og pesto til dressing.
  4. Skyll salaten og del opp salatbladene. Skrell og del løken i båter. Bland salat og løk.
  5. Server med bakte eller ovnsstekte poteter.

Oppskrift fra