Biff stroganoff

Biff stroganoff

Ingredienser

800 g biffkjøtt, f.eks mørbrad , i strimler eller terninger
2 stk løk , i terninger
smør , til bruning
300 g frisk sjampinjong
2 ss god tomatpuré
1 ss dijonsennep
2 dl rødvin
2 dl storfekraft , gjerne Jacobs Utvalgte
3 dl crème fraîche , eller rømme
salt
pepper

Potetmos

800 g potet uten skall
1,5 dl melk , ca
2 ss smør
friske urter etter ønske, kan sløyfes
salt
pepper
revet muskat

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En kjent klassiker som aldri går av moten og kommer i mange utgaver. Her er vår favorittoppskrift! Denne skal tilberedes raskt, så du bør bruke en mør biff. Biff stroganoff smaker fantastisk med tilbehør som hjemmelaget potetmos ved siden av!

 1. Finn frem ingrediensene.
  Finn frem ingrediensene.
 2. Brun kjøttet i nøttebrunt smør i en stekepanne, ikke brun for mye av gangen. Brun løken lett i en panne eller kjele. Brun til slutt soppen og ha alt i en gryte. Tilsett tomatpurè og la den frese godt i gryten i 5 minutter mens du rører om av og til.
  Brun kjøttet i nøttebrunt smør i en stekepanne, ikke brun for mye av gangen. Brun løken lett i en panne eller kjele. Brun til slutt soppen og ha alt i en gryte. Tilsett tomatpurè og la den frese godt i gryten i 5 minutter mens du rører om av og til.
 3. Tilsett vinen og kok ned til halvparten av væskemengden, tilsett kraften, kok opp og kok inn til ca halve væskemengden.
 4. Rør inn creme fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Sennepen kan du gjerne tilsette mot slutten av koketiden.
  Rør inn creme fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak til med salt og pepper. Sennepen kan du gjerne tilsette mot slutten av koketiden.
 5. Potetmos: Kok potetene møre, hell av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene med en rotstapper, spe med varm melk til ønsket konsistens.
 6. Vend inn smør til det har smeltet.
 7. Smak til med salt, pepper, revet muskatnøtt og evt urter og revet ost som f.eks parmesan.