Biffsalat med avokado og balsamico

Biffsalat med avokado og balsamico
Litt sunnere

Ingredienser

300 g mørt biffkjøtt
1 stk avocado
6 stk reddiker
1 pose baby leaf
2 ss balsamico eddik
5 ss olivenolje
persille
salt
pepper
matolje til steking

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En rustikk, mettende og enkel salat med biff og avokado. Tynne skiver reddiker gir en pepperaktig smak og babyleaf setter en spiss på det hele. Bruk gjerne flere grønnsaker som sukkererter, rødløk og cherrytomater hvis du ønsker det.

  1. Del kjøttet i to jevne biffer og gni biffene inn med litt olje, salt og kvernet pepper. Grill eller stek biffene over høy varme i ca. 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.
  2. Rens og del avokadoen i skiver eller terninger. Skjær reddikene i tynne skiver.
  3. Bland sammen balsamico og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Fordel salat, avokado og reddiker på to tallerkener. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Topp salaten med biffskivene (og drypp over eventuell kjøttsaft etter biffene).
    Bland sammen balsamico og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Fordel salat, avokado og reddiker på to tallerkener. Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Topp salaten med biffskivene (og drypp over eventuell kjøttsaft etter biffene).
  4. Drypp over litt av dressingen, dryss over hakket persille og server resten av dressingen ved siden av.