Biffwok

Biffwok
Litt sunnere

Ingredienser

500 gr biffstrimler
100 gr minimais
100 gr brokkoli
1 stk paprika
2 ss solsikkeolje
4 fedd hvitløk
50 gr ingefær
2 ss brunt sukker
4 ss østerssaus
2 ss sesamolje
2 stk lime, saften av
3 ss cashewnøtter
1 dryss koriander

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på wok med biffstrimler, minimais, paprika, cashewnøtter og pepper- og hvitløkssaus.

  1. Finn frem og gjør alle ingrediensene klare til wok. Kutt grønnsakene i tynne strimler, finkutt chili og ingefær og press limesaft.
  2. Skjær hvitløken i grove biter, ha den i en rykende varm panne sammen med svart pepper og rist alt sammen godt. Knus alt i en morter. Bland med østerssaus, limesaft og brunt sukker og sett til side.
  3. Sett woken eller stekepanna på platen og skru på full varme. Når det ryker av panna, er den klar.
  4. Ha i oljen, så kjøttet. La strimlene få en fin stekeskorpe på den ene siden før du tilsetter grønnsakene.
  5. Rør eller kast alt rundt i panna.
  6. Når alle grønnsakene har fått litt varme, tilsettes ingefær og chili. Rør godt.
  7. Vend i hvitløks- og peppersausen som du gjorde klar tidligere.
  8. Smak til med litt salt og juster smaken med lime og sukker hvis nødvendig.
  9. Server gjerne retten med en frisk salat, ris eller nudler.

Oppskrift fra