Bolognese

Bolognese

Ingredienser

400 gr kjøttdeig av storfe
1 stk løk
2 stk stangselleri
1 stk gulrot
4 skiver bacon
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
0,3 ts malt muskat
2 s tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
3 dl kjøttkraft eller buljong

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Bolognese har sitt opphav i Italia. Det finnes forskjellige lokale varianter av sausen. Du kan lage den som egen middagsrett, servere den med pasta eller ris, eller du kan bruke sausen i lasagne eller på pizza.

  1. Rens og finhakk grønnsakene. Skjær bacon i tynne strimler eller terninger.
  2. Ha kjøttdeigen i varm panne og stek den på middels varme. Ha i de finhakkede grønnsakene, bacon og tomatpuré. Hell over tomatene.
  3. Tilsett kraften/buljongen og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder.

Oppskrift fra

Tips

Passer til alle typer pasta, men vi anbefaler fullkorn! Det går også an å bytte ut kjøttdeigen med karbonadedeig, for en litt sunnere middag.

Relaterte oppskrifter