Chili con carne

Chili con carne

Ingredienser

Krydderblanding

1 ts malt spisskummin
0,5 ts malt koriander
0,5 ts oregano
0,5 ts kanel
0,5 stk tørket/ malt chipotle , ev chilipulver og røkt paprika
1 ss vann , 1-2 ss

Chili con carne

4 skiver bacon , tykke
400 g kjøttdeig , 400-500 g
2 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
1 stk rød chili , juster mengde etter smak, finhakket
1 ss tomatpuré
2 dl oksebuljong eller kraft
1 boks gode hermetiske tomater
1 stilk stangselleri , i små terninger
2 stk rød paprika , i små terninger
400 g hermetiske kidneybønner (røde bønner), uten lake, skylles godt
salt
sort pepper , nykvernet
frisk koriander

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Varmende rett med mange gode smaker. Juster mengden chili etter smak. Server gjerne med tortillachips, rømme og ris.

  1. Begynn med krydderblandingen. Bland alle de tørkede krydderne i ca. 1 spiseskje vann og rør sammen til en tykk pasta.
  2. Del bacon i grove biter. Stek til det er sprøtt. Ha det over i en kjele.
    Del bacon i grove biter. Stek til det er sprøtt. Ha det over i en kjele.
  3. Stek kjøttdeigen. Ikke ha for mye i pannen av gangen, da unngår du at kjøttet koker i stedet for å stekes. Ha kjøttet over i en kjele.
    Stek kjøttdeigen. Ikke ha for mye i pannen av gangen, da unngår du at kjøttet koker i stedet for å stekes. Ha kjøttet over i en kjele.
  4. Stek løken til den er blank, ca 5 minutter. Tilsett hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter før du tilsetter krydderpastaen og lar det surre i pannen i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomatpurè og surr dette i 1 minutt. Ha alt over i kjelen.
  5. Tilsett buljongen, tomatene, stangselleri og paprika. La det hele koke i ca 30 -40 minutter så smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper, og tilsett bønnene så de får varmes i gryta de siste 5 minuttene.
    Tilsett buljongen, tomatene, stangselleri og paprika. La det hele koke i ca 30 -40 minutter så smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper, og tilsett bønnene så de får varmes i gryta de siste 5 minuttene.
  6. Dryss over frisk koriander rett før servering, server gjerne med ris, tortillachips og guacamole eller rømme.