Enchiladas med kjøttdeig, vårløk og koriander

Enchiladas med kjøttdeig, vårløk og koriander

Ingredienser

Enchiladas med kjøtt chilimania, vårløk og koriander

6 stk mais- eller hvetetortillas
500 gr kjøttdeig av enten svin, storfe eller kylling
2 dl chilimania glaze
200 gr cheddar
4 ss syltede jalapeños
2 stk tomater
2 stk vårløk
1 bunt koriander
1 dl rømme
0,3 stk lime, saften av
1 fedd hvitløk, stort
2 ts tabasco
0,3 ts sukker

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Enchiladas er sammenrullede, myke maistortillaer som er fylt med kylling eller kjøttdeig- og tomatsaus. Rullene dekkes med ost og en tomatbasert saus for deretter å gratineres i ovnen. Det er like enkelt som det er godt, og det minner om meksikansk lasagne.

  1. Lag syrlig rømmedressing: Bland rømme, limejuice, hvitløk, tabasco og sukker. Smak til med salt og pepper og la stå i 30 minutter.
    Lag syrlig rømmedressing: Bland rømme, limejuice, hvitløk, tabasco og sukker. Smak til med salt og pepper og la stå i 30 minutter.
  2. Bak tortillalefser eller kjøp ferdige som du vender i en varm, tørr panne. (se egen oppskrift på meny.no)
  3. Stek kjøttdeigen og tilsett chilimania glaze. Legg en god skje kjøttdeig i hver tortilla og rull sammen, men spar litt av kjøttsausen.
    Stek kjøttdeigen og tilsett chilimania glaze. Legg en god skje kjøttdeig i hver tortilla og rull sammen, men spar litt av kjøttsausen.
  4. Legg lefsene i en ildfast form, etter hverandre, og hell over resten av kjøttsausen.
  5. Dryss over revet ost og bak i ovnen på 200 grader i 10 min. Ta ut formen, ha på striper med tacodressing og dryss over syltede jalapeños, grovhakkede tomater, vårløk og koriander.