Entrecôte med tomatsaus

Entrecôte med tomatsaus

Ingredienser

400 g entrecôte
3 stk hvitløksfedd
1 ss smør
2 ss olje

Tomatsaus

1 stk løk , finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
0,5 stk rød chili , finhakket
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 boks hermetiske tomater
0,5 dl eplecidereddik
0,5 ss sennep
1 ss worchestershiresaus
1 ss sukker
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper

Vanskelighetsgrad

Middels

Christer Berens står bak denne oppskriften på perfekt biff, med fyldig tomatsaus.

  1. Ta kjøttet ut en time på forhånd så det får temperert seg.
  2. Krydre med salt og pepper et par minutter før du skal steke det. Hvis du skal grille kjøttet bør du også gni det inn med litt olje.
  3. La stekepannen bli ordentlig varm før du tilsetter et par spiseskjeer nøytral olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side før du skrur varmen ned og tilsetter en klatt med smør. Knus noen hvitløksfedd med skallet på, og legg i pannen. Tilsett gjerne også noen friske urter, for eksempel rosmarin. Dette gir god smak til oljen, og når hvitløken får beholde skallet så blir den ikke brent. Øs smør og olje over biffen underveis.
  4. Bruk steketermometer. 58 grader er medium stekt.
  5. Sett inn kjøttet i ovnen på ca 90 grader, og la den hvile der på rist til resten av maten er ferdig, minimum 10 minutter.
  6. Bland alle ingrediensene og la koke til den har tyknet noe.
  7. Server kjøttet med litt kryddersmør og tomatsaus.