Fylt paprika med fyldig tomatsaus

Fylt paprika med fyldig tomatsaus
Litt sunnere

Ingredienser

8 stk spisspaprika (8-10 stk)
250 gr karbonadedeig
0,5 dl villris eller brun ris
0,5 stk løk
2 stk hvitløksfedd , finhakkede
2 ss frisk oregano , evt tørket
1 ss tomatpuré
5 stk plommetomater , i båter
1 l grønnsaksbuljong
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Søt paprika som fylles med kjøtt, ris, hvitløk og urter, er sunt og smaker kjempegodt!

  1. Skjær av toppene og rens paprikaene for frø.
  2. Bland karbonadedeig, finhakket løk, hvitløk, ris og finhakket oregano i en bolle. Smak til med salt og pepper.
  3. Bruk en teskje og fyll paprikaene med blandingen. Det er viktig at de ikke fylles for mye. Da vil de sprekke under ovnsbakingen siden risen ekspanderer når den blir kokt.
  4. Kok opp grønnsaksbuljong med tomatpuré. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg de fylte paprikaene i en form sammen med båter av plommetomat. Dryss litt oregano over. Hell over buljongen og bak paprikaene i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
  6. Servér paprikaene toppet med et par skjeer yoghurt naturell, og grovt brød til å dyppe i sausen. En gresk salat med isbergsalat, tomater, rødløk, oliven og feta er perfekt ved siden av.

Tips

En magrere deig gjør retten litt sunnere, uten at det går utover smaken.

Relaterte oppskrifter