Jacobs utvalgte: Boeuf Bourgignon

Jacobs utvalgte: Boeuf Bourgignon

Ingredienser

1 kg mørbrad
0,5 purreløk
1 løk
1 kvist timian
1 hvitløk
2 gulrøtter
250 g bacon
1 flaske rødvin
småløk
spinat
mel

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Imponer gjestene dine ved å servere Jacobs Utvalgte mørbradbiff: Boeuf Bourgogne.

  1. Vend 1 kg mørbrad i ca 200 g stykket mel på alle kanter og stek det i olje til det har fått en fin yte. Legg de tett i tett i en ildfast form sammen med 1/2 purre i ringer, 1 løk i båter, 1 kvist timian, 1 hvitløk delt i to, 2 gulrøtter i skiver,
  2. 3 ss mel og 250 g bacon i terninger. Hell over 1 flaske rødvin og krydre med salt og pepper. Sett inn i ovnen på 180 °C i 1 time. Senk temperaturen til 140 °C og la det stå i ytterligere 1 time til.
  3. Kjøttet er ferdig når man kan trykke et hull på midten av biffen. Stek opp baconterninger, småløk og spinat og server.