Kalveentrecôte med nydelig tilbehør

Kalveentrecôte med nydelig tilbehør

Ingredienser

1 kg kalveentrecote i skiver
12 stk nypoteter i skiver
16 stk grønne asparges
12 stk søte smakstomater
2 stk fenikler i båter
olivenolje

Urtesaus på Nyr

2 dl Nyr ferskost
1 dl rørosrømme
2 ss finhakket gressløk, persille, kjørvel og estragon
salt
pepper
sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig oppskrift på entrecote av kalv og spede grønnsaker med urtesaus laget på ferskost.

  1. Temperer og tørk av kjøttet. Salte og pepre. Grill på direkte varme ca. 2-3 min. på hver side, avhengig av tykkelsen på biffene. La hvile tilsvarende tid. Grill poteter og grønnsaker til de er møre, men krispi. Følg med.
  2. Urtesaus: Kjør alt i blender og smak til med salt, pepper og eventuelt sukker. Server kjøttet med olivenoljen og grønnsakene med Nýr-sausen - som dressing eller som dipp.