Hjemmelagde karbonader med potet og soppsalat

Hjemmelagde karbonader med potet og soppsalat
Litt sunnere

Ingredienser

Karbonader med potet og soppsalat

600 gram karbonadedeig
4 stk poteter
1 stk rødløk
8 stk sjampinjong
4 ss kesam
1,5 ts dijonsennep
1 ss revet pepperrot
0,3 ts revet muskatnøtt
olje til steking
salt
1 pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Næringsrik klassiker med vri. Denne oppskriften på hjemmelagde karbonader med tilbehøret potet og soppsalat blir fort en middagsfavoritt.

  1. Næringsrik klassiker med vri. Har du ferdigkokte poteter som middagsrester kan du bruke dem. Dryss gjerne over finhakkede urter over salaten.
    Næringsrik klassiker med vri. Har du ferdigkokte poteter som middagsrester kan du bruke dem. Dryss gjerne over finhakkede urter over salaten.
  2. Kok poteter møre i vann. Skjær ½ løk og sopp i skiver og stek gylne i 1 ss olje ca. 3-4 min. og avkjøl.
    Kok poteter møre i vann. Skjær ½ løk og sopp i skiver og stek gylne i 1 ss olje ca. 3-4 min. og avkjøl.
  3. Finhakk ½ løk og bland med karbonadedeig og muskatnøtt. Form fire karbonader, gjennomstek i 2 ss olje, ca. 3 min. på hver side. Krydre med salt og pepper.
    Finhakk ½ løk og bland med karbonadedeig og muskatnøtt. Form fire karbonader, gjennomstek i 2 ss olje, ca. 3 min. på hver side. Krydre med salt og pepper.
  4. Skjær poteter i biter og bland med kesam, sennep, pepperrot, sopp og løk. Krydre med salt og pepper, og server til karbonadene.
    Skjær poteter i biter og bland med kesam, sennep, pepperrot, sopp og løk. Krydre med salt og pepper, og server til karbonadene.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 109, protein 11g, karbohydrat 4,5g, fett 5g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 109, protein 11g, karbohydrat 4,5g, fett 5g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,6g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.