Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Ingredienser

500 g kjøttdeig
2 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts muskat
2,5 ss potetmel
2 dl vann
poteter
tyttebærsyltetøy

Brun saus

2 ss smør
3 ss hvetemel
4 dl kraft
salt
pepper

Ertestuing

500 g grønne erter (tørkede)
1 ss salt
pepper
60 g meierismør

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig oppskrift på hjemmelagde kjøttkaker med brun saus og ertestuing. Server med tyttebærsyltetøy og nykokte poteter.

  1. Bland kjøttdeigen med salt, pepper, muskat og potetmel. Spe med vann, litt om gangen, og arbeid dette godt inn i deigen. Tips: For ekstra smak i kjøttkakene tilsett 2 ts dijonsennep og 1/2 finhakket chili.
  2. Form til jevne, runde kaker og stek i smør på middels varme. Kok ut av stekepannen og bruk dette som kraft. La kjøttkakene trekke i sausen i 10-15 minutter.
  3. Brun saus: Brun smør og mel til det får en lys brunfarge, spe med varm kraft og smak til med salt og pepper.
  4. Ertestuing: Skyll ertene og bløtlegg i kaldt vann natten over. Kok ertene i bløtleggingsvannet til de er møre (ca. 1,5 time). Tilsett salt pepper og smør. Tips: Kok ertene sammen med baconsvor for ekstra smak.
    Ertestuing:
Skyll ertene og bløtlegg i kaldt
vann natten over. Kok ertene
i bløtleggingsvannet til de er
møre (ca. 1,5 time). Tilsett salt
pepper og smør. Tips: Kok ertene sammen med
baconsvor for ekstra smak.
  5. Server de hjemmelagde kjøttkakene med ertestuing, brun saus, nykokte poteter og tyttebærsyltetøy.