Klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget

Klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget

Ingredienser

Klassisk norsk taco

12 stk mais- og hvetetortillas (12-14 cm i diameter)
12 stk hvetetortillaskjell
500 g kjøttdeig
2 ss hot taco krydderolje
1 porsjon guacamole (se egen oppskrift)
1 porsjon enkel salsa "fresca" (se egen oppskrift)
1 porsjon smeltet cheddarsaus (se egen oppskrift)
2 hoder hjertesalat eller isbergsalat
0,5 stk agurk i terninger
1 stk rødløk i terninger
1 boks hermetisk mais
1 dl syltede jalapenoringer (se egen oppskrift)

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Taco som vi kjenner den! Oppskrift på klassisk norsk taco – fersk og hjemmelaget. Sjekk at du har fått med deg alt.

  1. Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold noen varme i aluminiumsfolie og heng andre på rist når du steker dem til sprø skjell i ovnen på 200 grader i 8–12 min.
    Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold noen varme i aluminiumsfolie og heng andre på rist når du steker dem til sprø skjell i ovnen på 200 grader i 8–12 min.
  2. Stek kjøttdeigen og bland inn krydderoljen.
    Stek kjøttdeigen og bland inn krydderoljen.
  3. Lag guacamole, salsa, rømmedressing og cheddarsaus. Riv litt ekstra ost og server ved siden av.
    Lag guacamole, salsa, rømmedressing og cheddarsaus. Riv litt ekstra ost og server ved siden av.
  4. Legg kjøtt og alle garnityr i separate skåler og tortillas/skjell i kurv. Server.
    Legg kjøtt og alle garnityr i separate skåler og tortillas/skjell i kurv. Server.