Litt sunnere biffsalat

Litt sunnere biffsalat
Litt sunnere

Ingredienser

2 stk indrefilet beregn ca 200 g pr pers
1 bunt grønn asparges
2 stk plommetomater
1 stk sjalottløk finhakket
frisk gressløk
olivenolje
litt balsamico
1 stk maiskolbe
1 dl olivenolje
1 ts lønnesirup 25%
2 ss rødvinseddik
1 pose blandet salat
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Ønsker du et magert biff måltid anbefaler vi indrefilet, som gjerne er mørest og som er uten fett.

  1. Knekk av nederste del på aspargesene, og forvell aspargesen fort i godt saltet vann og avkjøl.
  2. Kutt tomatene i jevne skiver, legg skivene litt oppå hverandre i to rader, strø over sjalottløk og gressløk. Ha på salt, pepper, olivenolje og balsamico fem minutter før servering.
  3. Del maiskolben i to på tvers og gni lett med olje, krydre med salt og pepper. Hell olivenolje, sirup og eddik i en liten boks med tett lokk. Rist godt slik at det blander seg, smak eventuelt til med salt og pepper og sett boksen til side.
  4. Krydre og brun biffene, stek ferdig i ovnen på 200°C i 8 minutter. Mens biffene hviler, vend aspargesene i litt olivenolje og varm dem sammen med maiskolben i ovnen.
  5. Ta frem posen med blandet salat. Rist dressingen på nytt og vend inn i salaten, dander på tallerkener og server.