Okse på fersken

Okse på fersken

Ingredienser

1 skive loff
2 dl melk
2 stk. løk
600 g storfekjøtt
2 ss smør
1 boks hermetisk fersken
3 ts karri
1 ts salt
1 ts pepper
2 stk. egg
0,5 dl mandler skåldete og hakkede
6 stk. laurbærblad

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Okse på fersken? Oppskriften har inspirasjon fra Afrika. Og den spennende kombinasjonen med karri og fersken er utrolig smakfull.

  1. Skjær skorpen av loffen, og legg den i bløt i melken.
  2. Hakk løk og kjøtt i terninger, og stek det i en stor stekepanne med smør.
  3. Sett tilside 4 halve fersken, og del resten opp i små terninger.
  4. Mos brødet i melken, og bland inn karri, salt og pepper. Ha i ferskenterningene.
  5. Visp sammen eggene, og bland dette inn i melkeblandingen.
  6. Hell blandingen i en ildfast form, og legg på de 4 ferskenhalvdelene. Strø over hakkede mandler og stikk laurbærbladene ned i blandingen.
  7. Retten stekes i ovnen på 200 °C i ca 30 minutter.
  8. Serveres varm med couscous og en grønn salat.

Oppskrift fra