Saftig entrecôte med røstipoteter

Saftig entrecôte med røstipoteter

Ingredienser

Entrecôte

800 gr entrecôte
4 s solsikkeolje
80 gr smør
1 fedd hvitløk
1 kvast timian

Jordskokkpuré

300 gr jordskokk
2 dl fløte
1,5 ss smør
salt og pepper

Røstipoteter

7 stk poteter store
0,5 stk løk
2 ss matolje
1 s smør
salt og pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne oppskriften på pannestekt entrecôte med jordskokkpuré og røstipotet er perfekt fredagsmat. Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

  1. Krydre biffene med salt og pepper. Ha solsikkeolje i en varm stekepanne, legg i biffene og brun dem godt på begge sider slik at de får stekeskorpe.
  2. Skru ned varmen. Ha i smør, knust hvitløk og timian. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og «kose» seg ismøret til de er stekt slik du vil ha dem.
    Skru ned varmen. Ha i smør, knust hvitløk og timian. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og «kose» seg ismøret til de er stekt slik du vil ha dem.
  3. Husk å la biffene hvile i 5 minutter før servering.
  4. Skrell og kok jordskokkene møre. Varm opp melken eller fløten i en annen kjele.
  5. Hell av kokevannet, mos jordskokkene og spe med varm melk eller fløte.
  6. Rør inn smøret så det smelter, og smak til med salt og pepper.
  7. Skrell potetene, riv dem grovt og press ut overflødig væske. Vend inn salt og pepper og finhakket løk og form til en flat kake.
  8. Varm olje og smør i en stekepanne, legg i potetkaken og stek på middels varme til den har fått en fin og gyllen stekeskorpe.
  9. Løsne potetkaken med en stekespade, legg et lokk over og vend kaken over på lokket. La den skli ned i pannen igjen og stek den andre siden. Den kan eventuelt stekes ferdig i ovnen på 180 grader.

Oppskrift fra

Litt sunnere tips

Server gjerne en brokkolisalat ved siden av.

Relaterte oppskrifter