Pepperlapper med roastbiff

Pepperlapper med roastbiff
Litt sunnere

Ingredienser

3 stk egg
3 dl syrnet melk
2 dl sammalt hvete, grov
2,5 dl sammalt hvete, fin
1,5 ts natron
salt
pepper
12 skiver roastbiff
1,5 dl lettrømme (rømmekolle)
1 ss revet, frisk pepperrot
65 g ferdig blandet salat

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lapper, sveler, pletter eller tykke pannekaker. Oppskriftsvariantene er enda flere enn det navnene. I denne oppskriften har vi gjort lappene grove, servert med pepperrotrømme og roastbiff.

  1. Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett alt melet, sukker og natron og visp til røren er uten klumper.
  2. La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
  3. Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
  4. Bland sammen rømme og pepperrot.
  5. Legg på salat, roastbiff og pepperrotrømme på hver lapp.

Oppskrift fra