Pulled beef

Pulled beef

Ingredienser

Kjøttet

1,5 kg entrecôte
1 ss karri
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts svart pepper
1 ts fennikelfrø , knust

I gryten

1 dl soyasaus
2 dl hakkede tomater
0,5 dl tomatpuré
3 stk løk , skivet
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts chili , tilpass etter smak

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Pulled beef er oksekjøtt som har stått å godgjort seg i ovnen i mange timer. Resultatet blir så mørt at du kan dra det fra hverandre med fingrene. Perfekt til taco eller burger. Oppskriften er av Christer Berens.

  1. Gni alt krydderet godt inn i kjøttet.
  2. La kjøttet ligge minimum én time på kjøkkenbenken, eller i kjøleskap over natten.
  3. Sett ovnen på 180 grader.
  4. Bland løk, salt og sukker sammen i en gryte. La det ligge i 10 minutter.
  5. Legg i tomatpuré, tomater og soyasaus.
  6. Legg kjøttet på toppen og sett på lokk. Sett inn gryten i en forvarmet ovn.
  7. Senk temperaturen etter 20 min. Ved 140 grader må kjøttet stå i minst fire timer, ved100 grader må det stå i åtte timer.
  8. Når kjøttet er klart kan du dra det fra hverandre. Server i hamburgerbrød, i tortillas eller sammen med ris. Godt tilbehør er tomatsalsa, rømme og avokado.

Tips

Her kan du variere smakene med dine favorittkrydder eller barbeque saus.

Relaterte oppskrifter