Quesadilla med tacokjøtt, chunky salsa og guacamole

Quesadilla med tacokjøtt, chunky salsa og guacamole

Ingredienser

4 stk mais- eller hvetetortillas , store, kjøpte eller hjemmelagde
500 g karbonadedeig eller kjøttdeig av storfe
0,5 dl adobo tacokrydder
2 dl chunky salsa , se egen oppskrift
2 dl revet ost
2 dl guacamole , se egen oppskrift

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Rask og kjempegod tex-mex middag som hele familien vil elske. Med tortillas brettet rundt smeltet ost og krydret kjøttdeig, med hjemmelaget guacamole og salsa gir dette masse god smak.

  1. Bak tortillas eller kjøp ferdige som du vender i en varm, tørr panne.
    Bak tortillas eller kjøp ferdige som du vender i en varm, tørr panne.
  2. Stek karbonadedeigen med tacokrydderet. Tilsett salsaen når kjøttet er ferdigstekt.
    Stek karbonadedeigen med tacokrydderet. Tilsett salsaen når kjøttet er ferdigstekt.
  3. Smør et lag med guacamole på den ene halvdelen av tortillaene. Ha karbonadekjøttet over og dryss revet ost på toppen.
    Smør et lag med guacamole på den ene halvdelen av tortillaene. Ha karbonadekjøttet over og dryss revet ost på toppen.
  4. Brett tortillaen over til en halvmåne og klem godt ned. Stek i oven på 220 grader i 4–5 min eller i en tørr panne på begge sider til osten er smeltet. Kutt i kakestykker og server gjerne med flere typer salsa, ekstra guacamole og rømme som dipp.
    Brett tortillaen over til en halvmåne og klem godt ned. Stek i oven på 220 grader i 4–5 min eller i en tørr panne på begge sider til osten er smeltet. Kutt i kakestykker og server gjerne med flere typer salsa, ekstra guacamole og rømme som dipp.