Verdens beste lapskaus

Verdens beste lapskaus

Ingredienser

Verdens beste lapskaus

800 gr storfekjøtt
4 stk gulrøtter
1 stk løk
1 stk persillerot
0,3 stk sellerirot
0,5 stk purre
500 gr poteter
6 dl oksekraft
salt
kvernet pepper
Smør
Persille

Vanskelighetsgrad

Middels

Hjemmelaget lapskaus er en varmende klassiker til kjølige kvelder, og med høstens rotgrønnsaker får du en smaksrik middag med flotte høstfarger. Denne oppskriften på mørk lapskaus med storfekjøtt er verdens beste, syns vi.

  1. Skjær kjøttet i terninger. Brun det godt i små porsjoner og krydre med salt og pepper.
  2. Ha kjøttet over i en gryte når det er ferdig brunet. Tilsett kraft og kok opp. La det putre til kjøttet begynner å bli mørt, ca. én time.
  3. Tilsett grønnsaker skåret i biter og la det hele putre videre over middels varme til alt er mørt.
    Tilsett grønnsaker skåret i biter og la det hele putre videre over middels varme til alt er mørt.
  4. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og kvernet pepper.