Fajitas med entrecôte og bakt løksalat

Fajitas med entrecôte og bakt løksalat
Litt sunnere

Ingredienser

8 stk mais- eller hvetetortilla , 8-10 stk
600 g entrecôte av okse
4 ss adobo tacokrydder , kjøpt eller hjemmelaget (se egen oppskrift)
2 porsjoner bakt løksalat , se egen oppskrift
5 ss salsa tres chiles , se egen oppskrift
revet ost , gjerne cheddar

Guacamole

2 stk avokado
1 stk rød chili , uten frø, finhakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
3 ss frisk koriander , grovhakket
2 ss extra virgin olivenolje
1 stk lime , saften av
1 ts salt

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig oppskrift på fajitas med entrecôte og bakt løksalat. Bytt ut kjøttdeigen med rent storfekjøtt, kjempegodt!

  1. Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie. Til fajitas serveres alltid tortillaene for seg, slik at folk selv kan forsyne seg med kjøtt.
    Bak små tortillas eller stikk ut fra ferdige som du deretter vender i en varm, tørr panne. Hold dem varme i aluminiumsfolie. Til fajitas serveres alltid tortillaene for seg, slik at folk selv kan forsyne seg med kjøtt.
  2. Lag bakt løksalat, se egen oppskrift på meny.no.
  3. Lag salsa tres chiles, se egen oppskrift på meny.no.
  4. Del entrecôten i cm-tykke skiver, krydre dem med adobo tacokrydder og salt, og brun dem godt på hver side i litt matolje på høy varme. Skru ned varmen og stek ½ minutt på hver side. Trekk pannen til side og la skivene hvile litt. Del dem så i strimler og server fra stekepannen sammen med den bakte løksalaten.
  5. Lag guacamole: Knus alle ingrediensene sammen til en grov masse med gaffel. Smak til med salt og pepper. Ønsker du den virkelig sterk, ha i frøene fra chilien.
  6. Salsa, guacamole og god revet ost serveres i egne skåler.