Ytrefilet Storfe

Ytrefilet

Ytrefilet er en av de mest fettfattige og møre stykningsdelene på storfe, og kan enten stekes hel eller i porsjonsbiffer.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Ytrefilet

Beskrivelse

Ytrefileten sitter på filetkammen og ligger på utsiden av beina, i motsetning til indrefileten som ligger på innsiden. Den er en av de mest fettfattige og møre stykningsdelene på storfe, og kan enten stekes hel eller i porsjonsbiffer.

Næringsinnhold

Per 100 g har ytrefilet 110 kcal, 2 g fett og 22 g protein.

Anvendelse/bruksområde

Ytrefilet kan stekes hel eller i biffer, men passer også godt i strimler til wok og gryteretter som ikke skal koke for lenge. 

Innkjøp(mengde)

Du bør beregne 150-200 gram ytrefilet per person.

Tilberedning

Helstekt ytrefilet brunes først på god varme i panna før den legges i en ildfast form, får et steketermometer satt inn i den tykkeste delen, og stekes så på 170 grader. Ta kjøttet ut når kjernetemperatur er 58 grader, og la det hvile 20 minutter før servering.

Biff av ytrefilet bør som all annen biff være romtemperert før steking. 30 minutter utenfor kjøleskapet er tilstrekkelig og et minimum. Pannen skal være god og varm, og det beste er å steke i en

For rå biff stekes kjøttet 1-2 minutter på hver side. For medium biff stekes kjøttet 2-3 minutter på hver side. For gjennomstekt biff trenger kjøttet 5 minutter på hver side.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.