Koteletter Svin

Koteletter

Kotelettene skjæres fra kotelettkammen som går langs ryggen til grisen. Fettet på kotelettene er konsentrert langs den ene siden, og er derfor lett å fjerne hvis man ønsker mindre fett.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Koteletter

Beskrivelse

Kotelettene skjæres fra kotelettkammen som går langs ryggen til grisen. Som regel sitter det et lite stykke ben på koteletter. Man får både ferske og røkte koteletter, som for eksempel sommerkoteletter. Fettet på kotelettene er konsentrert langs den ene siden, og er derfor lett å fjerne hvis man ønsker mindre fett.

Næringsinnhold

100 gram koteletter gir 19 g protein, 5 g fett og 120 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Koteletter er utrolig allsidig og rimelig mat. Tilbered dem på norsk hverdagsmanér, stekt i panna og servert med kokte poteter, grønnsaker eller surkål og saus. Ovnsbak dem med grønnsaker, tomatsaus og hvitløk og servér pasta ved siden av, eller marinér dem før de grilles og serveres med salsa og ris. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 - 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Koteletter stekes som oftest i pannen, men kan også ovnsstekes. Det beste er å gi romtempererte koteletter ca. 2 minutter med sterk varme på hver side i panna, og så ettersteke dem på lavere temperatur i 2-4 minutter.

Hvis kotelettene skal ovnsstekes, trenger de ca. 20 minutter på 200 grader. Fettet på kotelettene er konsentrert og godt synlig, og er derfor lett å fjerne hvis man ønsker mindre fett. For saftigst resultat er det lurt å fjerne fettet etter at koteletten er stekt.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.