Nakkekoteletter Svin

Nakkekoteletter

Koteletter fra nakkestykket til grisen. Dette er rimelig, smaksrikt og mørt kjøtt med en del fett og marmorering.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Nakkekoteletter

Beskrivelse

Koteletter fra nakkestykket til grisen. Dette er rimelig, smaksrikt og mørt kjøtt med en del fett og marmorering. Som regel sitter det et lite stykke ben på koteletter fra nakkekammen.

Næringsinnhold

100 gram nakkekoteletter gir 17,5 g protein, 15,5 g fett og 210 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Med nakkekoteletter er det nesten bare fantasien som setter grenser. Servér dem tradisjonelt og på norsk hverdagsmanér, stekt i panna, med kokte poteter, grønnsaker og saus til.

Eller ovnsbak dem med grønnsaker, marinér dem før de legges på grillen eller skjær dem i strimler og fres dem i woken med friske grønnsaker og en god woksaus. 

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 - 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Nakkekoteletter stekes som oftest i pannen, men kan også ovnsstekes. Det beste er å gi romtempererte koteletter ca. 2 minutter med sterk varme på hver side i panna, og så ettersteke dem på lavere temperatur i 2-4 minutter.

Hvis kotelettene skal ovnsstekes, trenger de ca. 20 minutter på 200 grader. Panerer du nakkekoteletter blir de ekstra saftige. Vend kotelettene i pisket egg og brødrasp med salt og pepper, og stek dem så pent brune i panna. Brun dem først godt 2 minutter på hver side, og etterstek så ca 2 minutter til på svak varme.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.