Grillet nøkkelpølse med syltet rødløk

Grillet nøkkelpølse med syltet rødløk

Ingredienser

1 liter eplejuice
1 ts hel, sort pepper
2 stk laurbærblad
2 stk Nøkkelpølse, rå , fra Jæren Smak
4 dl rødvinseddik
1 dl sukker
2 stk rødløk i båter
600 g små poteter
4 ss rapsolje
salt
pepper

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Grillet nøkkelpølse fra Jæren Smak svin med biter av nøkkelost fra Valdresost. Servert med syltet rødløk, stekte poteter, MENYs egen ketchup og vår egen Honey Mustard.

  1. Ha eplejuice, sort pepper og laurbærblad i en bakk og sett den på grillen. Legg nøkkelpølsene i eplebadet og la de trekke til de er gjennomkokt. Grill pølsene på direkte varme like før servering.
  2. Kok opp rødvinseddik og sukker. Kok til sukkeret er løst opp og hell eddiklaken over løkbåtene.
  3. Del potetene i båter og vend i rapsolje. Krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen på 200 grader til potetene er møre. Dette tar ca 30 minutter.
  4. Servér de grillede nøkkelpølsene med stekte poteter, syltet rødløk, ketchup og Honey Mustard.