Grillet svineribbe med nykålsalat og chorizo

Grillet svineribbe med nykålsalat og chorizo

Ingredienser

1,4 kg ribbe med svor og ben , beregn 350 g per person

Lun nykålsalat

1 hode nykål
0,5 stk speket chorizo , eller lettspeket
1 stk løk
20 stk grønne druer , delt i fire
2 ss smør
50 g parmesan , revet
3 ss gressløk , ca, snittet
salt
pepper

BBQ glaze med ingefær og appelsin

2,5 dl appelsinjuicekonsentrat , ev 7,5 dl juice kokt inn til 2,5 dl
0,5 stk appelsin , revet skall
2 ss fersk ingefær , finrevet
2 stk stjerneanis
2,5 ss brun farin
2 ss eplecidereddik
2 ss soyasaus
0,5 stk rød chili , finhakket
2 ss ketchup
1 ss frisk timian , finhakket

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Grillribbe med BBQ glaze og nykålsalat med chorizo. Svineribbe er like godt om sommeren, som til jul. Enkel å helsteke for å mette mange, og enkel å grille i skiver for å lage rask middag.

  1. Fjern svoren og bena på undersiden av ribba. Gni den godt inn med salt og pepper. Brun den godt på alle sider på direkte varme på grillen, så den får en fin farge. Legg litt røykflis i kullet og legg ribba over på indirekte varme, legg på lokket og grill til du har en kjernetemperatur på ca 68 grader. Pensle godt underveis med glazen, og la den karamellisere ribba. La ribba hvile ca 20 minutter før du deler den i serveringstykker.
  2. Nykålsalat: Del chorizoen i skiver ha den i en kald stekepanne på grillen. Etter hvert vil denne slippe fettet og pølsa blir crispy. Tilsett finhakket løk og fres den blank sammen med chorizo. Kålen snittes i fine strimler. Blansjeres lett i kokende lettsaltet vann. Vend sammen kål, druer, chorizo (og chorizofettet), løk og tilsett smør og gressløken. Vend om så smøret smelter. Smak til med revet parmesan, salt og pepper.
  3. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok under stadig omrøring, i ca 10 – 15 minutter til glazen tykner noe. Konsistensen skal være som en tykk ketchup. Avkjøles.