Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat
Litt sunnere

Ingredienser

600 gr indrefilet av svin
0,5 ts salt
0,3 ts rosépepper
0,3 ts pepper
2 ss rapsolje

Potetsalat

1 kg nypoteter
1 ss rapsolje
1 ts flaksalt
1 ss frisk rosmarin, grovhakket
65 gr ruccola
150 gr soltørkede tomater

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å helgrille filet bevares saftigheten og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til indrefiletens gode, milde smak.

  1. Legg nypotet i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.
  2. Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  3. Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.
  4. Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.

Oppskrift fra