Helgrillet svinecarrè med rød skjærgårdsløk

Helgrillet svinecarrè med rød skjærgårdsløk

Ingredienser

1,2 kg svinecarrè fra Jæren Smak
salt
pepper
600 g små poteter
4 ss rapsolje
2 stk rødløk
16 stk grønne asparges
4 ss pesto

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på helstekt svinecarrè med grillet rød skjærgårdsløk, sesongens grønne asparges, pesto og saltkokte poteter. Ytrefilet med ben både smaker godt og ser fantastisk ut.

  1. Krydre svinecarrèen med salt og pepper. Her kan du gjerne også bruke MENY Anbefaler chilirub. Pensle med 2 ss rapsolje og grill på direkte varme til den er gyllen rundt hele. Flytt over på indirekte varme og la ligge til den har en kjernetemperatur på 60 grader. La hvile i 10 minutter før den serveres. Du kan også steke den inne på kjøkkenet. Da brunes du den i stekepanna, og steker den ferdig på 160 grader i ovnen.
  2. Dekk potetene med vann og tilsett 60 g salt pr liter vann. Kok til potetene er møre og hell av vannet. La potetene dampe seg tørre. Viktig at potetene ikke dekkes til etter at de er kokt, for da renner saltet av.
  3. Del løkene i to og pensle dem med rapaolje. Grill på direkte varme til de er gyldne. Flytt dem over på indirekte varme og grill til de er myke.
  4. Kok aspargesen i lettsaltet vann til de begynner å bli møre. Avkjøl i kaldt vann. Dette kan gjøres i god tid før middagen. Tørk aspargesen godt og pensle dem med rapsolje. Krydre med salt og pepper, og grill på direkte varme til de er gyldne like før servering.