Helstekt svinekam

Helstekt svinekam

Ingredienser

Helstekt svinekam glasert med sennep, honning og estragon.

1,5 kg svinekam med ben
1 ss Dijon sennep
1 ss honning
1 ss estragon frisk
salt, etter smak, kan sløyfes
pepper, etter smak
3,5 l Kjøttbuljong, lys
1,5 ts maizena
6 stk Gulrot
8 stk poteter
400 gr rosenkål

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig svinekam glasert med sennep, honning og estragon. Denne oppskriften på helstekt svinekam med ben og tilbehør som saus, grønnsaker og poteter imponerer helt sikkert gjestene dine. En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen

  1. Skjær av svoren, eller hør om butikken kan hjelpe deg med det. Legg svinekammen i en ildfast form. Pepre godt over det hele, bruk salt om ønskelig.
    Skjær av svoren, eller hør om butikken kan hjelpe deg med det. Legg svinekammen i en ildfast form. Pepre godt over det hele, bruk salt om ønskelig.
  2. Bland sennep, honning og finhakket frisk estragon. Pensle svinekammen med glasuren. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek midt i ovnen på 175 grader. Kjøttet er ferdig når kjernetemperatur har nådd 70 grader. Det tar ca. 2 timer.
  3. Skrell poteter og gulrøtter. Skjær av de brune rotendene på rosenkålen. Kok grønnsakene til de er møre. Potetene tar lengst tid så start med disse. Rosenkål trenger omtrent 10 minutter. Når kjøttet har stått 1 time i ovnen tilsetter du kjøttkraft, og lar stå ca 1 time til. Ta så kjøttet ut og la det hvile i 20 minutter.
    Skrell poteter og gulrøtter. Skjær av de brune rotendene på rosenkålen. Kok grønnsakene til de er møre. Potetene tar lengst tid så start med disse. Rosenkål trenger omtrent 10 minutter. Når kjøttet har stått 1 time i ovnen tilsetter du kjøttkraft, og lar stå ca 1 time til. Ta så kjøttet ut og la det hvile i 20 minutter.
  4. Sil kraften fra formen over i en kasserolle. Jevn med maizena rørt ut i litt vann. Skjær kjøttet fra beinet og deretter i skiver. Server! En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen
    Sil kraften fra formen over i en kasserolle. Jevn med maizena rørt ut i litt vann. Skjær kjøttet fra beinet og deretter i skiver. Server! En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen