Klassisk skinkestek

Klassisk skinkestek
Litt sunnere

Ingredienser

1,5 kg svinestek med ben
3 fedd hvitløk
3 ss frisk rosmarin, finhakket
3 ss frisk persille, finhakket
2 ss fenikkelfrø
8-9 poteter
150 gr tørkede aprikoser
10 stk sjalottløk
salt og pepper

Vanskelighetsgrad

Middels

Gi den ferske skinkesteken en italiensk vri med hvitløk, fenikkelfrø, rosmarin og persille. Her blir det så mye smak i kjøttet fra urter og hvitløk at du gjerne kan fjerne svor og fett før servering. Sånn får du en litt sunnere skinkestek. Deilig sødme får du fra aprikos og bakt løk som steker sammen med kjøttet i ovnen. En frisk, grønn salat med olivenolje og sitron som dressing passer perfekt ved siden av!

  1. Rut svoren med en skarp kniv.
  2. Knus hvitløk, rosmarin, persille og fenikkelfrø i en morter eller kjøkkenmaskin.
  3. Lag små lommer i kjøttet med en tynn, spiss kniv og fyll disse med hvitløk- og urteblandingen.
  4. Gni steken godt inn med salt og pepper og sett et steketermometer inn i den tykkeste delen. Pass på så du ikke treffer benet!
  5. Legg steken i en ildfast form eller liten langpanne, sammen med potetbåter, hele, skrelte sjalottløk og tørkede aprikoser. Dryss litt olivenolje over, og stek på 175 grader til termometeret viser 70 grader.
  6. Ta ut steken og la den hvile litt før du skjærer i den.
  7. Servér kjøttet i skiver sammen med tilbehøret, litt stekesky fra langpannen og en god, grønn salat.