Svinenakke med råstekte poteter

Svinenakke med råstekte poteter

Ingredienser

4 skiver svinenakke
2 ss olje
Salt og pepper

Salsa verde

0,5 bunt bladpersille
4 fedd hvitløk
1 ss kapers
2 stk ansjos eller sardiner
2 dl olivenolje
salt og pepper

Råstekte poteter

1 kg poteter
1 dl olivenolje
0,5 stk sitron
4 kvaster timian
3 ss smør
salt og pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Svinenakke med råstekte poteter og salsa verde, saftig og masse smak. Perfekt til en god helgemiddag.

  1. Pensle nakkeskivene med olje og grill dem 3minutter på hver side - eller stek dem i smør på pannen ca 3 minutter på hver side. Krydres etter at de er ferdigstekt. La de hvile før servering.Server med en skje salsa verde over.
  2. Salsa verde: Kjør ingrediensene til salsaen i en foodprosessor til en grov masse. Smakes til med salt og pepper.
  3. Råstekte poteter egner seg spesielt godt til stekt kjøtt, stekes kjøttet sammen med potetene blir det enda bedre smak på potetene
  4. Varm stekeovnen til 225 grader. Skrell og del potetene i 8 -12 båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne. Dynk potetene med olje og sitronsaft og timian smak til med salt og kvernet pepper.

Litt sunnere tips

Server gjerne med en god brokkolisalat ved siden av.

Relaterte oppskrifter