Langtidsstekt svinenakke

Langtidsstekt svinenakke

Ingredienser

1 kg surret svinenakke
2 stk tomater , delt i to
2 dl sjampinjong
3 stk sjalottløk , delt i to
4 stk hvitløksfedd
2 stk røde paprika , delt i store biter
0,5 dl olivenolje
3 ss tomatpuré
0,5 stk rød chili eller litt tabascosaus
1,5 ts salt
0,5 ts pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne retten kan du sette inn i ovnen på morgenen før du drar ut på ski og når du kommer hjem er måltidet nesten klart. Oppskriften er laget av Christer Berens.

  1. Gni inn svinenakken med salt og pepper.
  2. Brun svinenakken i en gryte, og tilsett så alle ingrediensene.
  3. Sett inn i ovnen på 85 grader. Steken er ferdig når termometeret viser 60-65 grader, dette tar ca åtte timer.
  4. Ta ut steken. Bruk en stavmikser og lag saus av grønnsakene og oljen i gryta. La koke i 5 minutter på høy varme. Smak til med salt, pepper og tabasco.
  5. Server svinenakken med ris eller potetpuré, og saus.