Lys lapskaus

Lys lapskaus

Ingredienser

800 g lettsaltet svinekjøtt
4 stk gulrøtter
1 stk persillerot
100 g sellerirot
100 gr kålrot
500 g poteter
1 stk løk
2 stk laurbærblad
5 dl vann
2 ss frisk persille , hakket

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Klassisk lys lapskaus til høstkvelden. Hjemmelaget lapskaus er god norsk tradisjons mat. Lapskausen kan lages i store porsjoner og serveres med flatbrød til hverdags eller fest.

  1. Kok kjøttet i vann tilsatt laurbærblad, til det er mørt. Det tar ca 1.5-2 timer under lokk.
    Kok kjøttet i vann tilsatt laurbærblad, til det er mørt. Det tar ca 1.5-2 timer under lokk.
  2. Imens skreller du grønnsakene og potetene, og kutter dem i terninger.
    Imens skreller du grønnsakene og potetene, og kutter dem i terninger.
  3. Tilsett grønnsaker og poteter, og la gryta småkoke videre til alt er helt mørt. Potetene skal koke litt i stykker så de så vidt «jevner» lapskausen. Rør av og til slik at lapskausen ikke svir seg i bunnen.
  4. Smak til med salt og pepper. Vend inn rikelig med hakket bladpersille rett før servering.
  5. Server gjerne med flatbrød eller ferskt brød og smør.

Oppskrift fra