Medisterkaker

Medisterkaker

Ingredienser

1 kg medisterdeig
3 ts salt
5 ss potetmel
0,8 ts pepper
0,5 ts muskat
0,3 ts malt ingefær
5 dl melk
4 ss smør
4 stk epler
2 pk svisker
1 ss Smør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hjemmelagde medisterkaker er et must for svært mange, både i jula og resten av året. Medisterkaker er selvsagt tilbehør til juleribba, og er super som enkel førjulsmat.

 1. Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
  Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
 2. Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).
  Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).
 3. Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
  Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
 4. Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.
  Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.
 5. Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.
  Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.
 6. Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør.
  Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør.

Oppskrift fra