Mormors skinkestek

Mormors skinkestek

Ingredienser

Klassisk skinkestek

1,5 kg skinkestek
200 gr svisker
4 stk epler
mandelpoteter
rosenkål
brun saus
Salt
Pepper

Vanskelighetsgrad

Middels

Det er mye spennende du kan gjøre med en skinkestek, men finnes det noe bedre enn en minnerik mormorvariant, med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker? Bring de gode gamle mattradisjonene videre med denne erværdige søndagsklassikeren.

  1. Rut svoren med en skarp kniv og gni hele steken godt inn med salt og pepper. Legg den i en liten langpanne sammen med eplebåter og svisker.
  2. Sett steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Pass på å ikke støte på benet.
  3. Stek kjøttet i forvarmet ovn på 175 grader, til steketermometeret viser 70 grader.
  4. Skru grillelementet i ovnen på 240 grader de siste 2-3 minuttene for å få sprø svor. Følg med så det ikke svir seg!
    Skru grillelementet i ovnen på 240 grader de siste 2-3 minuttene for å få sprø svor. Følg med
så det ikke svir seg!
  5. Ta ut steken og la den hvile mens du tilbereder tilbehøret. Kraften i langpannen brukes til sausen.
  6. Servér steken i skiver sammen med rosenkål, svisker og epler, dampede mandelpoteter og masse god, tykk, brun saus slik mormor laget den!