Nakkekoteletter med gratinert brokkoli og purre

Nakkekoteletter med gratinert brokkoli og purre

Ingredienser

Nakkekoteletter med gratinert brokkoli og purre

4 stk nakkekoteletter
1 bunt brokkoli
2 stk purre
50 g parmesan
olje til steking
50 g mykt smør
1 dl brødrasp. kan sløyfes
salt og pepper
0,5 stk sitron. saften av

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig oppskrift på nakkekoteletter med gratinert brokkoli og purre. Sunn og god middagsrett med smak fra middelhavet!

  1. Sunn og god middagsrett med smak fra middelhavet!
    Sunn og god middagsrett med smak fra middelhavet!
  2. Del brokkoli i buketter og purre i biter, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann i ca. 4 min. La renne av og ha over i en ildfast form.
    Del brokkoli i buketter og purre i biter, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann i ca. 4 min. La renne av og ha over i en ildfast form.
  3. Gni inn kotelettene med salt og pepper, stek i olje i en stekepanne, ca. 3-4 min. på hver side, og server koteletter og sjy til gratengen.
    Gni inn kotelettene med salt og pepper, stek i olje i en stekepanne, ca. 3-4 min. på hver side, og server koteletter og sjy til gratengen.
  4. Riv parmesan og det gule skallet av sitronen, og bland med sitronsaft, smør og brødrasp. Krydre med salt og pepper og fordel blandingen over grønnsakene. Gratiner i ovnen på 225 °C i ca. 15 min.
    Riv parmesan og det gule skallet av sitronen, og bland med sitronsaft, smør og brødrasp. Krydre med salt og pepper og fordel blandingen over grønnsakene. Gratiner i ovnen på 225 °C i ca. 15 min.
  5. Buon apetit!