Pizza rosso med salsiccia og oliven

Pizza rosso med salsiccia og oliven

Ingredienser

Pizzabunn

8 dl pizzamel tipo 00
1 pose tørrgjær
3 dl vann
2 ss olivenolje
1 klype salt

Saus rosso

3 boks hermetiske tomater
2 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 ss hvitvin
2 ts salt
2 ss pepper

Topping

Mozzarella
Jarlsberg
cheddar
sorte oliven
rødløk , i ringer
salsiccia , i skiver
basilikum
kapers

Vanskelighetsgrad

Lett

Tynn italiensk pizza laget av Anders og Erlend i episode 6 av Norges Grillmester 2015.

  1. Bland sammen alle ingrediensene til pizzadeigen. Pass på at vannet holder rundt 37 grader. Elt til en smidig deig og la heve på et lunt sted i cirka 1 time.
  2. Hell tomatene i et dørslag og la renne godt av seg. Målet her er minst mulig fuktighet. Bland resten av ingrediensene til rød saus, bruk stavmikser så du får en glatt saus.
  3. Fordel mozzarella, cheddar og jarlsberg jevnt utover. Ta ost helt ut i kanten, men ikke bruk for mye. Fortsett deretter med sorte oliven, rødløk og kapers og til slutt en raus mengde skivet salsicciapølse. Pølsen vil krympe under steking.
  4. Stekes på pizzasten på maks varme i cirka 8-9 minutter, eller til pizzaen er gyllen og fin. Før servering toppes pizzaen med friske basilikumblader.