Pulled Pork Burger med BBQ-saus og coleslaw

Pulled Pork Burger med BBQ-saus og coleslaw

Ingredienser

Pulled Pork Burger

1 kg benfri svinenakke
3 ts paprikapulver
1 ts hvitløk
1 ts brunt sukker
1 ts sennepspulver
1 ts kajennepepper
2 ts salt

BBQ-saus

300 g heinz ketchup
100 g chilisaus
100 g brunt sukker
0,5 dl sterk kaffe
0,5 ss tabasco sauce

Coleslaw

500 g kål finsnittet
2 stk gulrot revet
1 stk eple uten kjerne og skall, revet
2 dl majones
2 ss eplecider eddik
1,5 ss sukker

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hjemmelaget pulled pork er amerikansk barbecue på sitt beste. Burgerbrød med bbq-saus og coleslaw er godt tilbehør til pulled pork. Ovnsbakte søtpoteter er også godt til.

  1. Pulled pork er svinekjøtt, gjerne svinenakke, som er marinert og grillet i alt fra 5-15 timer. Grillingen skal foregå ved lav temperatur på trekull eller stekes i ovnen, og navnet kommer av at kjøttet blir så mørt at det kan rives fra hverandre i tynne strimler.
  2. Beregn minimum 5 timer steketid. Bland sammen ingrediensene og gni godt inn i kjøttet. Dette kan gjøres et par timer før steking, eller kvelden før (husk å sette i kjøleskapet). På denne måten trekkes smakene ekstra godt inn.
  3. Brun kjøttet raskt, sett det så i ovnen på 125 grader. La kjøttet stå i minimum 5 timer eller til kjernetemperaturen er ca 85-90 grader. Stekes gjerne enda lengre hvis du senker temperaturen etter et par timer. Du kan også bruke grillen, men da anbefales det å bruke treflis, kull eller en røykboks. La kjøttet hvile i 20 min før du ”river” kjøttet fra hverandre.
  4. Mens kjøttet hviler lager du bbq-sausen.. Alt blandes godt, sausen er best hvis den får stå en dag eller to i kjøleskap og godgjøre seg.
  5. Bland, majones, eddik, sukker, til en dressing og bland godt så sukkeret løser seg opp. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn med kål, eple og gulrot. La den gjerne stå i 1 time før servering.
  6. Bland litt barbecue saus inn i kjøttet. Serveres i burgerbrød med coleslaw og ekstra barbecuesaus. Ovnsbakte søtpoteter er også godt til.

Tips

Pulled pork er svinekjøtt, gjerne svinenakke, som er marinert og grillet i alt fra 5-15 timer. Grillingen skal foregå ved lav temperatur på trekull eller stekes i ovnen.

Relaterte oppskrifter