Røkte kjøttpølser med smørdampede rotgrønnsaker

Røkte kjøttpølser med smørdampede rotgrønnsaker

Ingredienser

900 g kjøttpølser uten skinn
400 g poteter
400 g gulrøtter
150 g smør
salt
400 g kålrot
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på pølser med rotgrønnsaker. Superrask og enkel pølserett som alle liker! Perfekt som middag i høst.

  1. Superrask og enkel pølserett som alle liker! Varier med brokkoli og blomkål eller grønnsaker etter smak.
    Superrask og enkel pølserett som alle liker! Varier med brokkoli og blomkål eller grønnsaker etter smak.
  2. Skrell og del poteter og grønnsaker i biter, og kok dem møre lettsaltet vann, ca, 8 min.
    Skrell og del poteter og grønnsaker i biter, og kok dem møre lettsaltet vann, ca, 8 min.
  3. Hell av vannet og tilsett smør, og la smøret smelte under lokk.
    Hell av vannet og tilsett smør, og la smøret smelte under lokk.
  4. Del pølsene på langs og stek dem gyllne i smør, ca. 2 min. på hver side og server med rotgrønnsaker og smørsjy.
    Del pølsene på langs og stek dem gyllne i smør, ca. 2 min. på hver side og server med rotgrønnsaker og smørsjy.