Saftig svineburger med chili og Grana Padano ost

Saftig svineburger med chili og Grana Padano ost

Ingredienser

4 stk portobellosopp
2 ss rapsolje
salt
pepper
1 dl rødvinseddik
0,5 dl sukker
1 stk rødløk
4 stk svineburger med chili og parmesan
100 g ost feks. talleggio
4 stk hamburgerbrød
100 g blandet grønn salat
12 stk cherrytomater
4 ss aioli m/persille
4 ss pesto

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Saftig svineburger med chili og Grana Padano ost, grillet portobellosopp, Taleggio, tomat, syltet rødløk, persilleaioli og pesto.

  1. Pesle portobellosoppene med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill soppene på direkte varme til de er gyllne. Flytt dem over på indirekte varme til de er ferdigstekte og myke. Dette tar ca 15 minutter.
  2. Kok opp rødvinseddik og sukker. La koke til sukkeret er løst opp. Hell eddiklaken over løkbåtene og la trekke til de skal serveres.
  3. Grill hamburgerne på direkte varme til de er gyllne. Flytt dem over på indirekte varme og la ligge til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige i midten. Dette tar ca 10 minutter. Legg Talleggio på hver burger mot slutten av steketiden.
  4. Varm burgerbrødene på grillen. Anrett burgeren i brødet med grønn salat, cherrytomater, persilleaioli, pesto, grillet portobello og syltet rødløk. Servering: Server gjerne denne burgeren med #03 Messy fries.