Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og roquefortdressing

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og roquefortdressing
Litt sunnere

Ingredienser

4 stk sommerkoteletter eller svinekoteletter
4 stk hjertesalat
4 stk reddik
2 ss eple i små terninger
75 g roquefort eller annen salt og smaksrik blåskimmelost
1,5 dl lettrømme
3 ss tyrkisk yoghurt yoghurt naturell
1 ss eplecidereddik
6 ss valnøtter
1 potte gressløk
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Røkte sommerkoteletter er for mange selve smaken av sommer. Men har du prøvd å grille hjertesalat? Det kan lett bli en ny favoritt. Sødmen i salaten, blåskimmelostdressing med friskt eple og sprø valnøtter, er perfekte til de røkte kotelettene!

  1. Finn frem ingrediensene.
    Finn frem ingrediensene.
  2. Bland rømme, yoghurt, roquefort, eplecidereddik, gressløk og epleterninger i en skål. Smak til med salt og pepper.
    Bland rømme, yoghurt, roquefort, eplecidereddik, gressløk og epleterninger i en skål. Smak til med salt og pepper.
  3. Del hjertesalaten i to på langs, og gni snittflaten med olje, salt og pepper. Legg salaten med snittsiden ned på grillen, og grill i 2 minutter. Den trenger ikke grilles på begge sider.
    Del hjertesalaten i to på langs, og gni snittflaten med olje, salt og pepper. 
Legg salaten med snittsiden ned på grillen, og grill i 2 minutter. Den trenger ikke grilles på begge sider.
  4. Pensle kotelettene med olje og grill dem 4-5 minutter på hver side. Salte og pepre forsiktig, og la dem hvile et par minutter før servering.
    Pensle kotelettene med olje og grill dem 4-5 minutter på hver side. Salte og pepre forsiktig, og la dem hvile et par minutter før servering.
  5. Anrett kotelettene sammen med den grillede hjertesalaten roquefortdressingen. Pynt med hakkede valnøtter og tynne skiver av reddik.