Spareribs med grillet søtpotet

Spareribs med grillet søtpotet

Ingredienser

1,7 kg spareribs , ca mengde, forkokt
1 dl barbecuesaus , glaze eller marinade
4 stk søtpotet
1 stk fennikel
6 stk reddiker
2 stk epler
2 ss frisk estragon
2 dl lettrømme
4 ss majones
1 ss eplecidereddik , eller annen lys eddik
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Møre spareribs med dyp smak av barbecue kan gjøres både på grill og i stekeovn. Sammen med grillet søtpotet og en frisk coleslaw med knas fra eple og fennikel, er dette deilig kosemat for late sommerdager.

  1. Ingredienser
    Ingredienser
  2. Skrell og skjær søtpotetene i båter. Bland dem godt med olje, salt og pepper. Legg potetbåtene på grillen på direkte varme først, og grill 2 minutter på hver side. Flytt deretter over på indirekte varme og la grille ferdig til de er møre, ca. 15 minutter.
    Skrell og skjær søtpotetene i båter. Bland dem godt med olje, salt og pepper.
Legg potetbåtene på grillen på direkte varme først, og grill 2 minutter på hver side. Flytt deretter over på indirekte varme og la grille ferdig til de er møre, ca. 15 minutter.
  3. Finsnitt eple, fennikel og reddik. Bland med majones, rømme, eddik og estragon og smak til med salt og pepper.
    Finsnitt eple, fennikel og reddik. Bland med majones, rømme, eddik og estragon og smak til med salt og pepper.
  4. Grill de forkokte spareribsene 10-15 minutter. Skal de stekes i ovnen er steketiden den samme. Pensle underveis med barbecuesaus, glaze, grillolje eller mer marinade.
    Grill de forkokte spareribsene 10-15 minutter. Skal de stekes i ovnen er steketiden den samme. Pensle underveis med barbecuesaus, glaze, grillolje eller mer marinade.
  5. Servér med nok servietter, og gjerne noen våtservietter på bordet. Dette er fingermat på sitt beste!