Svinefilet med peanøtter og sur søt saus

Svinefilet med peanøtter og sur søt saus

Ingredienser

Svinefilet med peanøtter og sur søt saus

800 g svinefilet
3 dl ris
1 glass sursøt saus
1 ts tørket chili
2 ss peanøttolje eller sesamolje
3 ss peanøtter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sursøt saus og knasende mørt kjøtt er supergod kombinasjon. Fileten kan også brunes og helstekes i ovn i ca. 20-25 min. på 180 °C.

  1. Sursøt saus og knasende mørt kjøtt er supergod kombinasjon. Fileten kan også brunes og helstekes i ovn i ca. 20-25 min. på 180 grader.
    Sursøt saus og knasende mørt kjøtt er supergod kombinasjon. Fileten kan også brunes og helstekes i ovn i ca. 20-25 min. på 180 grader.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær svinefileten i 4 skiver, legg dem mellom to lag plastfolie og bank dem flat med en kjevle.
    Kok ris etter anvisning på pakken. Skjær svinefileten i 4 skiver, legg dem mellom to lag plastfolie og bank dem flat med en kjevle.
  3. Finhakk nøttene, bland med chili og vend svinefiletene i blandingen.
    Finhakk nøttene, bland med chili og vend svinefiletene i blandingen.
  4. Stek i peanøttolje i en wok eller stekepanne, ca. 2 min på hver side. Fileten kan også brunes og helstekes i ovn i ca. 20-25 min på 180 grader.
    Stek i peanøttolje i en wok eller stekepanne, ca. 2 min på hver side. Fileten kan også brunes og helstekes i ovn i ca. 20-25 min på 180 grader.
  5. Kok opp saus og server med svinefilet og ris.
    Kok opp saus og server med svinefilet og ris.
  6. Godt og enkelt!
    Godt og enkelt!

Litt sunnere tips

Prøv en sunnere variant! Villris og fullkornsris er en kilde til kostfiber.

Relaterte oppskrifter