Tapas med spekeskinke

Tapas med spekeskinke

Ingredienser

28 skiver serranoskinke
4 stk kyllingfileter
16 stk grillpinner
3 dl aioli
12 stk ferske dadler
200 g torskefilet
8 stk asparges
4 stk vårløk
salt
olje til pensling
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Spekeskinke er godt sammen med både kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker. Her får du en oppskrift på typisk tapastallerken med mange fristelser. Veldig enkel og god.

  1. Fantastisk fingermat som hever stemningen!
    Fantastisk fingermat som hever stemningen!
  2. Skær kyllingfiletene i fire biter, krydre med salt og pepper, surr skinke rundt og tre på grillpinner. Pensle med olje og grill eller stek dem i ca. 8 min.
    Skær kyllingfiletene i fire biter, krydre med salt og pepper, surr skinke rundt og tre på grillpinner. Pensle med olje og grill eller stek dem i ca. 8 min.
  3. Ta ut steinen av dadlene, surr skinkebiter rundt og tre på grillpinner. Skjær torskefileten i biter, krydre med salt og pepper, surr skinke rundt og tre på grillpinner. Pensle alt med olje og grill eller stek spydene i ca. 6 min.
    Ta ut steinen av dadlene, surr skinkebiter rundt og tre på grillpinner. Skjær torskefileten i biter, krydre med salt og pepper, surr skinke rundt og tre på grillpinner. Pensle alt med olje og grill eller stek spydene i ca. 6 min.
  4. Skjær vekk de nederste 2 cm av asparges og rens vårløk, surr med skinke, pensle med olje og grill eller stek dem i ca. 4-6 min. Server samlet med aioli ved siden.
    Skjær vekk de nederste 2 cm av asparges og rens vårløk, surr med skinke, pensle med olje og grill eller stek dem i ca. 4-6 min. Server samlet med aioli ved siden.
  5. Godt og enkelt!
    Godt og enkelt!