Urtepanerte koteletter

Urtepanerte koteletter
Litt sunnere

Ingredienser

4 stk koteletter
4 ss griljermel
4 ss frisk oregano , finhakket
4 ss frisk kruspersille , finhakket
salt
pepper
400 g ferdigkokte, røde linser
1 stk løk , stor, finhakket
2 stk hvitløksfedd
1 stk paprika , gul eller rød, strimlet
1 stk plommetomater , i grove terninger
urter etter smak , finhakkede, f.eks. persille, oregano eller timian

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Panér kotelettene med urter og brødsmuler, så løfter du smaken og holder kjøttet saftig. Lune linser med hvitløk, urter og tomat er knallgodt tilbehør.

  1. Kotelettene bør være romtempererte før de stekes.
  2. Tørk kotelettene med kjøkkenpapir. Bland griljermel, finhakket kruspersille, oregano, salt og pepper på en flat tallerken.
  3. Vend kotelettene i blandingen. Klapp urter og brødsmuler godt rundt på alle sider av kjøttet så det fester seg ordentlig.
  4. Stek kotelettene i olivenolje, først 2 minutter på hver side, deretter 2 minutter til på lav varme. Dra så pannen til side og la kotelettene hvile noen minutter.
  5. Fres løk, hvitløk og paprika i en panne eller kasserolle. Tilsett grovhakket plommetomat, linser og finhakkede urter etter smak. Smak til med salt og pepper og la linsene småputre på middels varme i 5 minutter eller til tomatene akkurat begynner å gå i oppløsning.
  6. Villris, brun ris, poteter eller potetmos passer utmerket ved siden av. En grønn salat er heller aldri feil!

Tips

Her kan alle typer koteletter brukes. Kyllingfilet egner seg også. Linser kan erstattes med bønner eller kikerter, og blant urtene velger du dine egne favoritter.

Relaterte oppskrifter