Sideflesk/Bacon Svin

Sideflesk/Bacon

Bacon kan være tørrsaltet og røkt, mens sideflesket er urøkt og ofte lettsaltet.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Sideflesk/Bacon

Beskrivelse

Sitter langs siden og ribbeina til grisen. Fra dette stykket kommer både bacon og lettsaltet sideflesk. Bacon kan være tørrsaltet og røkt, mens sideflesket er urøkt og ofte lettsaltet.

Næringsinnhold

100 gram lettsaltet sideflesk gir 12 g protein, 33 g fett og 346 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Bacon har utallige bruksområder. Den hører hjemme som tilbehør til lutefisk, i mange pastaretter, i gryteretter, snurret rundt biffen, til skrei og torsk, i salater, sandwicher, på burgeren, på pannekaker eller rett og slett bare som den klassiske helgefrokosten med speilegg til.

Sideflesk er skikkelig husmannskost og serveres gjerne sammen med duppe, poteter, kålrotstappe eller med komler. Det er også godt til bruk i fleskepannekaker.

 

Innkjøp(mengde)

Her kommer det helt an på hva det skal brukes til, om det er stekt flesk til middag eller bare litt sprøstekt bacon med egg, baconterninger i en gryterett eller på lutefisken.

Til stekt flesk med duppe kan du beregne 200-250 g kjøtt per person.

 

Tilberedning

Noen foretrekker å legge baconet i kald panne. Da får det sakte opp varmen i samme tempo som stekepanna. Fordelen med dette er at fettet sakte smelter ut av baconet, slik at kjøttet får steke i sitt eget fett. Det blir også enklere å unngå svidd og ujevnt stekt bacon fordi du har full kontroll på varmen helt fra starten. En tommelfingerregel er å unngå veldig varm panne. Med høy varme blir baconet sikkert fort sprøtt, men ganske sikkert også svidd, krøllete og ujevnt stekt.

Du kan også steke bacon i ovnen. Forvarm ovnen til 225 grader. Spre baconskivene utover et bakepapir på et stekebrett. Stek midt i ovnen i ca. 7-8 minutter.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.