Skinke Svin

Skinke

Skinke kan være alt fra middag med skinkesteik, til kokt skinke som pålegg på brødskiva, til eksklusive spekeskinker på tapastallerkenen.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Skinke

Beskrivelse

Skinka sitter på låret til grisen. Fra skinka kommer også stykningsdelene skinkestek, flatbiff, skinkebiff og snitzler. 

Næringsinnhold

100 g spekeskinke gir 30,7 g protein, 11,4 g fett og 225 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Skinka har utrolig mange bruksområder. Den kan serveres fersk, røkt eller konservert (spekeskinke), både med og uten ben. Spekeskinke uten ben kalles ”pæreskinke”. Ved konservering blir den speket eller røkt. Ved speking legges skinka hel i salt 6-8 uker, og henges så opp til tørking i minst 9-18 måneder. Jo lengre skinka har fått henge og modne, jo bedre.

Ofte blir fersk skinke marinert og solgt under ulike sesongnavn, som for eksempel juleskinke, påskeskinke og sommerskinke. Skinke kan være alt fra middag med skinkesteik, til kokt skinke som pålegg på brødskiva, til eksklusive spekeskinker på tapastallerkenen.

 

Innkjøp(mengde)

Spekeskinke: 100 – 150 g per person er rikelig når du har godt med tilbehør ved siden av.

Skinkestek og marinerte/kokte middagsskinker: 200 – 250 g per person

 

Tilberedning

Tradisjonell skinkestek gnis inn med salt og pepper før den får et steketermometer satt i, og så stekes på 175 grader. Ved 74 grader er kjøttet ferdigstekt. Beregn ca. 40 minutter steketid per kilo kjøtt.

Kjøttet bør alltid hvile før man skjærer i det. Da får saften satt seg og siver ikke ut ved tranchering.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.