Skinkebiff Svin

Skinkebiff

Flatbiff kan enten stekes som biffer i panna eller stekes hele i ovnen. De kan også grilles, eller strimles til for eksempel wok.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Skinkebiff

Beskrivelse

Et magert, sunt og rimelig stykke kjøtt som skjæres av flatbiffen til grisen. Flatbiffen sitter bakerst på dyret, øverst på låret. Som regel skjæres det biffer i 2 cm. tykke biffer.

Næringsinnhold

100 gram skinkebiff gir 22 g protein, 4,7 g fett og 130 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Flatbiff kan enten stekes som biffer i panna eller stekes hele i ovnen. De kan også grilles, eller strimles til for eksempel wok. 

Ovnsbak dem med grønnsaker, marinér dem natten over før de legges på grillen, wok strimlet skinkebiff med grønnsaker og en god woksaus eller stek biffene hele og servér dem for eksempel med en god soppstuing, salat og ovnsstekte potetbåter. 

 

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 – 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Dette er et svært fettfattig stykke kjøtt som ikke skal ha for hard varmebehandling. Da trekker fibrene seg for fort sammen og kjøttet blir tørt og hardt. Det beste er å gi romtempererte biffer ca. 2 minutter med sterk varme på hver side i panna, og så ettersteke dem på lavere temperatur i 3-4 minutter.

Hvis biffene skal ovnsstekes, trenger de ca. 20 minutter på 200 grader.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.