Svin indrefilet Svin

Svin indrefilet

Helstekt indrefilet av svin er saftig, mør og smaksrik festmat.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Svin indrefilet

Beskrivelse

Indrefileten sitter på innsiden av filetkammen som går langs ryggen til dyret. Dette fettfattige stykket er det møreste på grisen. 

Næringsinnhold

Per 100 gram gir indrefilet av svin 20,7 g protein, 3,6 g fett og 115 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Helstekt indrefilet av svin er saftig, mør og smaksrik festmat. Man kan gjerne surre noen skiver god spekeskinke eller bacon rundt fileten før den brunes i panna og deretter stekes helt ferdig i ovnen.

Prøv også å smøre den inn med en god sennep og noen urter, for eksempel estragon, før den pakkes i butterdeig og stekes i ovnen.

Til grilling er den god både naturell og marinert.

 

Innkjøp(mengde)

Beregn 150 – 200 g kjøtt per person.

Tilberedning

Indrefilet av svin egner seg både helstekt og oppskåret i porsjonsbiffer eller medaljonger. Dette er også et stykke kjøtt som passer ypperlig på grillen. Den må ikke stekes for hardt, og kan gjerne være litt rosa inni, ellers blir den fort tørr.

Til helsteking brunes gjerne fileten først i panna, før den får et steketermometer satt i, og så stekes på 175 grader. Når termometeret viser 70 grader har kjøttet rosa kjerne. Det tar ca. 20 minutter. Ved 76 grader er fileten helt gjennomstekt. 

Kjøttet bør alltid hvile 5 minutter før man skjærer i det. Da får saften satt seg og siver ikke ut ved tranchering.

 

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.